Lyden av en ny kvern

Har du nettopp kjøpt vår nye Virtuoso +, eller oppgradert fra en eldre Baratza-kvern? Ut av boksen kan denne splitter nye kvernen høres annerledes ut enn den gamle Virtuosen (eller hvilken som helst annen kvern) du har hatt tidligere. Kanskje virker lyden høyere, eller kverna lager lyder i en annen frekvens, eller kanskje bare en forskjell du ikke helt kan sette en fingeren på?

Det er forståelig å føle seg bekymret, men husk at denne maskinen er helt ny og den gamle kvernen din er, vel, gammel.

Lyden av en ny kvern

Tenk på et par nye sko. Du må gå de inn litt litt før alt føles helt riktig. Det samme er de interne komponentene i en kaffekvern. Den splitter nye maskinen din har en fersk motor og helt nye girkassekomponenter inni seg, og de har ikke rukket å tilpasse seg hverandre. I utgangspunktet trenger delene å brytes inn ved bruk. Dette er helt normalt og forventet for et helt nytt utstyr. Du kan også oppleve dette ved bytte av interne komponenter senere i kvernens liv.

Den gamle maskinen din oppleves som mye roligere fordi den er innkjørt i mange år! Faktisk hørtes den nok ut som den nye maskinen gjør nå - den gang den var splitter ny. Gjennom årene har kvernens lyd endret seg gradvis - så gradvis at du ikke har kunnet legge merke til det før du hadde noe å sammenligne den mot.

Naturligvis er ikke alle lyder like. Hvis maskinen din lager en bekymringsfull lyd som skrangling eller skraping, osv., Så er det verdt en rask sjekk med vårt supportteam. De kan lytte og vet med en gang om noe er galt.
Ellers kan du fortsette å bruke maskinen din bekymringsfritt og nyte fersk nykvernet kaffe. Etter en liten stund vil den høres mer ut som din gamle kvern - selv om du selv trolig slutter å tenke over det og ikke engang legger merke til det!

Smak og kverningsgrad vil også være noe ulik på en splitter ny kvern ut av boksen, men det sparer vi til en annen blogpost!

Av Alexander Choppin, tilrettelagt for norsk av Rune Åldstedt