Hvordan brygge kaffe til et selskap

Det er høytid igjen, og det betyr samlinger. Venner, familie, kolleger - grupper samles for måltider og fester, og da kommer behovet for kaffe ganske raskt.

Hvis du er vert i ditt eget hjem, og ønsker å gi gjestene dine en god kaffeopplevelse, kan det være en utfordring - du bytter fra din vanlige enkle oppskrift til brygging for mange mennesker på en gang! En automatisk kaffetrakter er god å ha, og manuell brygging er en fin måte å gi en mer personlig kaffeopplevelse til dine gjester. I begge tilfeller er det nyttig å huske på noen tips og triks for å få mest mulig ut av kaffen og kaffekvernen når du koffeinerer gjester med høy kvalitet og stil denne høytiden.


Hell over dyktighet


Si at du ikke har en hel samling med ulike bryggere og vekter, men at du har en klassiker, en Chemex. En liten modifisering av standard oppskriften er alt du trenger for å få stort volum ut av denne klassiske kaffebryggeren.


Du kan brygge 4-6 store porsjoner om gangen ved å kverne grove enn normalt og helle vannet rett i midten av filteret. Den grovmalte kaffen hjelper vannet til å renne raskere, og det at du heller midt i skaper et krater i midten av kaffesengen og reduserer kaffemengden mellom vannet ditt og bunnen av filteret, der brygget kaffe renner gjennom.

Hell så mye vann du får plass til uten at det renner over i midten av filteret, og fortsett deretter sakte og jevnt med å helle vann til du kommer til ca 750 ml. Det vil ta litt tid å brygge brygget, men hvis du merker at ting beveger seg for sakte, bare løft filteret en centimeter opp og hold det der - det resterende vannet vil renne raskt gjennom og du vil ha brygget en betydelig mengde kaffe med mye mindre bryderi enn å spre den over flere omganger med brygging.


V-60 som festens midtpunkt


Hario sine V-60 har ikke fått sin legendestatus blant kaffekjennere for ingenting. Ingen over og ingen ved siden når det kommer til filterbrygging av kaffe. Husk at disse kommer i tre størrelser, i den største 03 brygger du lett en liter i gangen. Og ved å ta gjestene dine gjennom prosessen flere ganger kan de også lære noe og du kan kan dele din hardt opparbeidede bryggekunnskaper og din lidenskap for god kaffe. Brygg rett i termos for enklest mulig håndtering av det ferdige brygget.

Hariojul


Benytt deg av fleksibiliteten til Aeropress


Aeropress er en ekstremt allsidig liten brygger. Det er en million forskjellige måter å lage kaffe på disse, selv om de fleste metodene er for en kopp om gangen. Se imidlertid på standard instruksjonene, men for å finne en smart måte å få litt kaffe til å nå langt. Standard Aeropress-oppskriften krever å brygge et konsentrat, som du deretter "blander ut" (tilsett vann til) for å lage noe som minner om en americano.

Aeropress_jul

Aeropressbrygging er en rask affære, så du kan brygge flere store partier i serie ved å bruke standardoppskriften, og deretter fylle på varmt vann for å lage mye kaffe på ganske kort tid.


Den franske metoden under press


Hvis du har en, kan den pålitelige franske presskannen tjene deg godt når du brygger for en gruppe mennesker. Det er enkelt å lage, og gir store porsjoner hvis du har den klassiske 8-kopp sorten, og krever veldig lite direkte oppmerksomhet uten å helle vann og så trykke ned.


Batch Brew og Chill


På den annen side er høytidene ikke et tidspunkt for søl og stress, men heller for ydmykhet og ettertanke. Det er ingenting galt med og la Moccamasteren gjøre jobben for deg hvis du synes det er enklere. På denne måten har du mer tid med venner og familie, og en sjelden sjanse til å slappe av i løpet av en hektisk periode. Kaffe trenger ikka alltid være festen midtpunkt.

Kaffetrakter


Har du en termos eller to som liggende? Fyll de opp med kaffe - på den måten kan du lagre ett brygge mens du lager mer, og også slik at de sist ankomne gjestene dine fortsatt kan nyte varm kaffe!


Nerd Mode


Selv om det kan virke skremmende, er du definitivt godt rustet til å lage deilig kaffe til gjestene dine! Disse tipsene er gode utgangspunkt, og enda flere ressurser er tilgjengelige på vår blogg her for hvordan du får mest mulig ut av kvernen din!

Uansett hvordan du koffeinerer gjestene dine, er det lidenskapen for kaffe du deler som teller og smitter. Det er mange ganger det beste du kan by dine gjester på!

Av Alexander Choppin, tilrettelagt for norsk av Rune Åldstedt