Gesha vs Geisha: Myten om kaffens navn

I kaffeverdenen finnes det et mylder av forskjellige arter og varianter, hver med sin unike smak og historie. Men blant dem alle skiller én seg ut: Geisha (eller Gesha). Denne sjeldne kaffearten har tatt verden med storm, og er kjent for sin komplekse smaksprofil og skyhøye priser.

Men hvorfor kalles den egentlig Geisha? Og hva er det som gjør den så spesiell? I denne bloggposten skal vi dykke ned i den fascinerende historien til geishakaffen, og svare på spørsmålet om det er riktig å kalle den "Geisha" eller "Gesha". Hint: Ingen av de er egentlig feil eller riktig.

Geisha eller Gesha?

Mange lurer kanskje på hvorfor denne kaffearten kalles "Geisha". Det er faktisk en misnomer. Det korrekte navnet er på en måte "Gesha", som stammer fra navnet på landsbyen/området der kaffearten opprinnelig ble oppdaget. Men trolig på grunn av en feilstaving i en gammel rapport, har navnet "Geisha" blitt hengende ved. Det er i hvert fall slik historien er blitt.

En legendarisk kaffe som Geisha har selvfølgelig også legender, og for Geisha sin del starter den allerede med navnet. Mange hevder fortsatt hardnakket at den har fått navnet etter Geisha-fjellet i området Gesha. Uten at noen enda har funnet dette fjellet, så det mest sannsynlige er nok at det er en feilstaving.

Det er forståelig at det lett kan ha oppstått feil under kaffens ferd over havet til Mellom-Amerika for over hundre år siden. Eller i de 70 årene den levde sitt liv som en ukjent og lite brukt kaffeart der frem til 2004. Les mer om dette i vår bloggpost om Geishaens historie.

Selv velger vi å kalle kaffen det bonden selv omtaler det som, og de fleste i Sør- og mellom-Amerika kaller dette Geisha, mens man i Etiopia gjerne kaller sin kaffe Gesha. Ingen tar egentlig feil, og forvirringen rundt navnet gjør bare kaffen enda mer spesiell. 

Uansett hva du kaller den, er det ingen tvil om at Geishakaffe er en unik og spesiell opplevelse. For kaffeelskere som ønsker å smake det beste av det beste, er Geishakaffen et must-try. 

Kjøp Geishakaffe hos Kaffa.no

I vår nettbutikk tilbyr vi Geishakaffe av høy kvalitet fra noen av de beste kaffebøndene i verden. Vi brenner kaffen vår skånsomt for å bevare de unike smakene og aromaene, og vi tilbyr den derfor kun som hele bønner.

Kvalitetskaffe for enhver smak

I tillegg til Geishakaffe tilbyr vi et bredt utvalg av andre kaffearter og kaffeprodukter. Vi har noe for enhver smak, enten du er ute etter en kraftig espresso, en fyldig filterkaffe eller en aromatisk kopp te.

Vi er stolte av å tilby kaffe av høy kvalitet fra hele verden. Vi brenner kaffen vår på bestilling for å sikre den ferskeste smaken mulig, og vi tilbyr rask og rimelig frakt.