KAFFA as | Enebakkveien 117 | 0680 Oslo | +47 22 19 20 90 | post@kaffa.no

KAFFA kjøper vinnet-lot fra BOP-auksjonen !

KAFFA er den stolte kjøper av Elida Estate Reserve # 1 Lamastus-familien fra Boquete i Panama.

 

Denne e-posten tikket inn til KAFFA idag:

On behalf of my father and myself I am very thankful and proud that you have purchased to buy our Elida.

It is my honor to have my coffee in your shops in beautiful Oslo.

Regards,
Wilford

 

Da Wilford og kona var på besøk hos KAFFA i ifjor sommer og forelsket de seg helt i Oslo, de grønne parkene, kaffebarene og brø fra Åpent Bakeri! I tillegg til å være Oslo-fan Wilford en dyktig kaffebonde hjemme i Panama. Det er ikke store produksjonen de har, og iår var produksjonen sågar redusert til omlag halvparten av hva den er i et normalår! KAFFA har besøkt gården hans flere ganger og smakt på kaffe derfra systematisk i flere år på rad, men det var først iår at vi virkelig ble bergtatt av det som kom på bordet. Under et besøk i mars iår var nettop denne lot'en, som vi nå har kjøpt på auksjonen, én av de aller beste lotene vi smakte fra Boquete hele uka.

I går kveld, norsk tid, gikk årets Best of Panma-auksjon (BOP) av stabelen. Handelen foregår ved at vi som kjøper melder oss på auksjonen, får tilsendt prøver og får et budgivernummer og har anledning til å by på lot'er på internett. Mie fra KAFFA var invitert som smaksdommer i den internasjonale juryen i BOP tidligere denne måneden, og kjente således alle lot'ene godt på forhånd, men og vi mottok også prøver som vi har testet her på brenneriet.

Da vi smakte på prøvene før auksjonen, var det særlig én kaffe vi alle var enige om sto ut på bordet : Elida-gårdens lot hadde en intens aroma av appelsin og sjokolade, ren og lett munnfølelse. Smak av limonade, grønne druer, fersken og vanilje. Gården ligger på om lag 1650 - 1800 moh og drives av Wilfor Lamastus sr og jr (jr på bildet her) i apellasjonen Alto Quiel som er en av flere mikroklimatiske soner som omslutter den lille byen Boquete. Arten er Catuaí og det er en blanding av to ulike plukkedatoer fra tidlig i januar og mars. Vi får mer info om kaffen snart, her er et bilde fra besøk på gården juli 2008 da Wilford stolt viste frem Geisha-frø som han skal plante. Geisha-avling ventes om 3-4 år...  I første omgang gleder vi oss over og venter på å få Elida Estate Reserve # 1i hus i løpet av august, - så da er det bare å løpe og kjøpe !

se også:

www.boquetecoffee.net/elidaestate.htm