KAFFA as | Enebakkveien 117 | 0680 Oslo | +47 22 19 20 90 | post@kaffa.no

Kaffesmaking - Panama

INVITASJON TIL KAFFESMAKING, fredag 16.05 kl 15 - 16

KAFFA har nylig vært i Panama for å teste årets nye kaffeavlinger. Vi var bl.a invitert som meddommer i Best og Panama-juryen og hadde dessuten ærend hos bønder vi har handlet fra før og hos nye bekjentskaper.

KAFFA har i den anledning kjøpt inn flere deilige kaffe-lot’er av artene bourbon, caturra og geisha. Dessuten har vi kjøpt et par lot’er som er såkalt ”honey processed”, dvs at skallet blir fjernet fra kaffebæret, mens de søte fruktsaftene
får sitte på bønnen i tørkeprosessen. Dette gir svært ren, fruktig og søt kaffe. Vi har til og med kjøpt en lot Geisha-kaffe som er foredlet på denne måten.

Apropos Geisha.
Vi tar nok ikke munnen for full om vi påstår at Hacienda Esmeralda i Boquetedalen i Panama produserer én av verdens aller mest ettertrakte kaffe for tiden. Grunnen er at det er en sjelden art, vanskelig å få til, men med rett stell kan dette bli sublimt god kaffe; jasminaroma, moden sitrussødme, florlett og elegant munnfølelse. Flere år på rad har Esmeralda derfor vunnet Best of Panama -konkurransen med sin Geisha-kaffe, og KAFFA var første brenneri i Europa som fikk kjøpe for tre år siden. Vi har kjøpt den hvert år siden. Forrige avling har vi nå solgt ut fra brenneriet, men ny kaffe er på vei :

Hacienda Esmeralda har i år, etter bl.a vår anbefaling IKKE blandet lot’ene fra de forskjellige teigene på gården, men plukket dem separat og holdt dem atskilt ved foredling og tørking. Da vi var i Panama fikk vi teste de forkjellige avlingene hver for seg. Med dette skal Hacienda Esmeralda i neste uke ha sin egen auksjon hvor de selger ut hver av de ti lot’ene hver for seg. KAFFA er invitert til å være med å by på disse og vi har i den anledning fått tilsendt prøver som vi nå har brent og vi skal ha en smaking av på fredag, dvs i morgen !

VELKOMMEN til Geisha-smaking i KAFFAbutikk i Niels Juelsgt. 70

mvh KAFFA & KAFFAbutikk


henvendelser: brenneriet; tlf 22 59 44 44 post@kaffa.no - butikk; tlf 22 44 35 36 butikk@kaffa.no

Hent ned nyhetsbrev som PDF