Kaffa

« »

Nyheter:

Job description: - roasting coffee - managing orders and stock - cleaning and maintaining - being nice - cupping Some traveling and odd hours might occur. ------- Women are encouraged to apply. Application and questions: jobb@kaffa.no. Deadline 31/8.

Etiopia:

Historien om Heleanna begynner på mange måter i 1972 når hennes far Yanni etablerer et nytt selskap for å eksportere kaffe ut av Etiopia. Firmaet døpte han Moplaco. Yanni var allerede tredje generasjons kaffeeksportør, så kaffen var blodet. Han var også høyt respektert blandt kaffeprodusenter i Etiopia fordi han så verdien i omsorgen for hvert eneste kaffetre. Dette i en tid hvor fokuset ellers i bransjen var på å fylle kontainere med kaffe på billigst mulig måte. Heleanna valgte ikke kaffe. Hun var riktignok født i Etiopia, men måtte flykte fra borgerkrig og tok økonomiutdannelse i Europa. Her hadde hun en karriere i finans når hennes far plutselig døde i 2008. Nå måtte hun velge om hun skulle fortsette på sin egen karriere eller ta overta farens bedrift i en bransje hun ikke hadde noe kjennskap til. Blod er som kjent tykkere enn vann og heldigvis tok hun utfordringen, flyttet til Etiopia og startet helt på nytt med blanke ark. Noe av det som overrasket henne og siden har preget hennes tilnærming var respekten hennes far nøt på grunn av hans integritet og tilnærming til kvalitet helt fra grunnen av. På samme tid som Heleanna tok over Moplaco begynte også for alvor fokuset på spesialkaffe å spre seg ut over hele verden, fra østkysten av USA til Oslo. Heleanna plukket opp signalene og så mulighetene for virkelig å satse på kvalitet. Siden da har hun reist verden rundt og tilegnet seg kunnskap fra de beste over hele verden. Også for å forstå markedet for spesialkaffe rundt om i verden. På veien har hun lært om alt fra agronomi til kaffebrenning og smaking. Imponerende når vi vet hvor utfordrende det er i seg selv bare å skulle eksportere kaffe fra Etiopia. En unik kaffepersonlighet med andre ord. Den 29. juni kan du selv møte denne unike eksportøren og dele dine erfaringer og lære mer om etiopisk kaffe og hennes tilnærming til kvalitet. Det vil også bli workshop med brygging av etiopisk kaffe og masse kos! Dennne artikkelen er delvis oversatt fra vår søsterbedrift Collaborative Coffee Source, hvor du kan lese enda mer om Etiopia, Heleanna og eksport/import av kaffe.

Kalender

Toggle calendar

Nyheter:

Wednesday we lost our dear friend and colleague Jonathan. Our thoughts go out to his family during this time. Jonathan brought great energy and vibes to our work space and we will miss him dearly. Thank you for your support and understanding during this difficult time. 

KAFFAkurs:

Vær med og brenn kaffe på et av Norges mest velkjente kaffebrennerier! Vi velger ut noe av vår beste råkaffe og brenner den sammen på vår Probat 15 kg brenner fra 1958. Dette kurset er for deg som er ny innen kaffebrenning eller for deg som vil lære mer om hvordan KAFFA er kjent for å brenne kaffen. Vi går gjennom hva som skjer med kaffen under brenning og hvordan det påvirker smaken. Som avslutning smaker vi kaffen du har brent. Du får så klart med deg 500 gram kaffe hjem. Kurset vil finne sted hos oss i våre brennerilokaler i Enebakkveien 117b, 5. oktober klokken 17:00 til 20:00. Deltakerprisen er på 1500 kr. Ansvarlig for kurset vil være Bjørnar Hafslund, som har mange års erfaring med kaffebrenning hos KAFFA og mye å lære bort. Påmelding sendes til post@kaffa.no.

KAFFAkurs:

Dette er kurset for deg som er helt ny i kaffefaget og som ønsker en grundig innføring i hvordan man jobber ved en espressomaskin. Vi lærer deg alle verktøyene du trenger for å jobbe som barista i en kaffebar, bakeri eller restaurant. Vi går gjennom  hvordan brygge perfekt espresso, steame melk og rengjøring av espressomaskinen. Kurset avsluttes med en praktisk del der deltakerne brygger alle de mest populære kaffedrikkene (latte, cappuccino og espresso) til hverandre. Kurset varer i ca. 3 timer, fra klokken 17:00 til 20:00, og holdes her på KAFFA i Enebakkveien 117b. Påmelding sendes til post@kaffa.no. Kursleder: Lise Rømo - Norges beste barista 2016. Oppsatte kursdatoer for 2016 er: 30. august 14. september 28. september 12. oktober 26. oktober 9. november 23. november

Nyheter:

Onsdag 20. juli reiser KAFFA til Bergen. I den anledning vil turen gå til Kaffelade hvor det vil bli kaffesmaking klokken 15:00-17:00. Så møt gjerne opp hos Kaffelade i Torgallmenningen 8 denne dagen. Påmelding kreves og deltakelse koster 50 kr. Les mer på Facebook-siden deres. Håper vi ses der! Om du ønsker å booke en cupping eller et kurs 20. juli i Bergen, send en e-post til erik@kaffa.no. Vi vil kun ha mulighet til å stille opp denne ene dagen, for denne gang.