2018-08-17

Vi tar farvel med Caffe Crescendo

Tenk deg 15-20 år tilbake i tid. Visste du hva en espresso var da, egentlig? Ikke vi heller. Det vil si, du og vi og alle andre hadde reist rundt i verden og drukket kaffe brygget på forskjellige måter, inkludert i Italia hvor man brygger kaffe som espresso. All kaffen som da ble brukt til espressobrygging var altfor mørkt brent til at man kunne smake kaffens deilige nyanser.

Grunntanken og premisset for Caffe Crescendo var noe helt annet.

Da vi åpnet Mocca i 2001 visste vi lite og ingenting om kaffebrenning som håndverk og fag, men heldigvis hadde Robert møtt Patricia Skeie på en kaffekonferanse i San Fransisco noen år tidligere. Trish hadde allerede mange års erfaring som kaffebrenner hos flere kaffebrennerier på USAs vestkyst og hadde nylig flyttet til Hønefoss med mannen sin.

Vi tok det beste vi hadde. Det er vanlig å bruke noen sorter kaffe som blandingskomponenter – og ikke som noe annet. Vi ville være ærligere og kun bruke den kaffen som vi allerede hadde funnet og digget, og lage forskjellige paletter med disse komponentene. Caffé Crescendo var den første: Den skulle være en blanding av våre mest intenst aromatiske, syrefriske og modensøte kaffesorter. Det som gjerne ikke følger med når man blander slik kaffe er fylde og kraft, men kompenseres rikelig med eleganse og finesse. Vi valgte også å utvilkle en brennestil som fremhevet de friske og klare attributtene. Slik ville vi lage den første blandingen.

Etter å ha vært en premissleverandør for våre kaffer i 17 år tar vi nå farvel med Crescendo, for å gi plass til nye kaffer og smaksprofiler på kaffemenyen.

Takk for reisen, its been a blast!