Historien

Robert William Kallhovd Thoresen kom til Norge, etter å ha jobbet som arkitekt i San Francisco, med en amerikakoffert og en drøm om å skape noe som betydde noe for folk. Det hele startet med en liten kaffebar på St.hanshaugen som åpnet i 1997. Med et lite team etablerte Java Espressobar og Kaffeforretning seg raskt som en av byens beste kaffebarer og er et stamsted for mange av de som bor i bydelen. Fokuset på Java har alltid vært kvalitet ned i detaljnivå – på drikkene, atmosfæren, designet på lokalet og ikke minst i råvarene.

Ønsket om å lage den beste kaffen har vært drivkraften hele veien og i 2001 ble Mocca Kaffebar og Brenneri et faktum. En bar og mikro-brenneri på Briskeby. Robert William teamet opp med Trish Rothgeb og sammen dannet de grunnlaget for det som skulle bli KAFFA’s brennestil og smaksprofil.

KAFFA så dagens lys i et lite lokale på Filipstadkaia i 2005 før vi flyttet til våre lokaler på Ryen et par år senere.

For å kunne lage en fantastisk kopp kaffe er det nødvendig med gode bryggerutiner og en god brenning, men det mest grunnleggende er å ha en god kaffe. For å kunne tilby sporbar og fantastisk kaffe startet Robert William og Bjørnar , tidligere brennemester på KAFFA, Collaborative Coffee Source, som kjøper og distribuerer grønnkaffe og leverer kaffe til brennerier over hele verden. I tillegg har vi KAFFAbutikk som importerer og distribuerer Hario, Chemex og Baratza i Europa.

I dag er KAFFA en bedrift med et team på 10 personer. Våre brennere, Trude, Philip og James jobber tett sammen med vår kvalitetskontroll, Q-grader Michelle. De sørger for at all kaffe ut til våre kunder er av ypperste kvalitet og jobber konstant for å forbedre våre produkter. Vårt salgsteam jobber kontinuerlig for at alle våre kunder skal bli ivaretatt med tett oppfølging. Vår kursansvarlig Lise, Norgesmester i baristakunst 2016, holder baristakurs og kaffefaglig opplæring og sammen kan KAFFA hjelpe din bedrift å bli enda bedre.

Våre søsterbedrifter

Java er regnet som en av Norges og verdens beste kaffebarer og har huset flere av de siste årenes norgesmestre i baristakunst.

Mocca startet som en kaffebar og brenneri. I dag er Mocca et nabolagsted på Briskeby i Oslo.

Begge sjappene har til enhver tid en bred kaffemeny der de tilbyr sesongbasert espresso, håndbrygg og spesialkakao fra Cocoa Hunters.

KAFFAbutikk er nettbutikken og vår partner in crime som sørger for at du har utstyret som trengs for å tilberede kaffen. KAFFAbutikk importerer og distribuerer glassvare fra japanske Hario, den ikoniske kaffebryggeren Chemex fra USA, og velrennomerte elektriske kaffekverner fra Baratza i USA. Er du privat eller proffkunde, skal starte kaffebar, restaurant eller driver butikk så kan vi hjelpe deg med utstyret du trenger for å tilberede kaffe for deg selv og dine gjester.

Collaborative Coffee Source jobber med å finne grønnkaffe og knytte direkte relasjoner mellom produsenter og brennerier. De er vår støttespiller i samarbeidet med våre produsenter. De jobber forpliktende mot et transparent, rettferdig og kvalitetfokusert kaffehandel. De investerer i samarbeid mellom for å skape et dedikert kaffesamfunn og for å bygge samt forbedre spesialkaffebransjen.

KAFFA er her for deg. Vårt team hjelper deg gjerne om du trenger kaffe, opplæring eller ønsker å holde et kaffefaglig event.

Medarbeidere

Lise Marie Rømo

Kurs/Marked/Salg

lise@kaffa.no

/ (+47) 930 65 261

James Winter, KAFFA

James Winter

Brenner og salgsmedarbeider

james@kaffa.no

/ (+47) 919 16 915

Følg oss på:

Instagram
Facebook

KAFFA AS

Enebakkveien 117
N-0680 Oslo
(+47) 22 19 20 90
post@kaffa.no