2018-10-02

Nordic Roaster Forum

En oppdaterting etter NRF av vår sjefsbrenner Trude.

Vi var ti brennerier som var med i Nordic Roaster Competition i år der hvert brenneri fikk tilsendt 34kg av samme kaffe-en honeyprosessert maracaturra fra Nicaragua som hver og en skulle brenne på sin egen (og best mulig) måte. I tillegg skulle vi brenne en valgfri pacamara. Vår pacamara var fra El Injerto, en gård i Huehuetenango i Guatemala, sourcet av Collaborative Coffee Source, 34 kg totalt. Med så «lite» kaffe visste vi at vi måtte få det beste ut av kaffen med så få forsøk som mulig og vi ble veldig fornøyd med den endelige kaffen som vi leverte inn etter timesvis med planlegging, sortering av både råkaffe og brent kaffe, cupping og finjusteringer av brenneprofilene. Det var to vanskelige kaffer å brenne, men for en utfordring! Jeg føler at jeg har blitt en mye bedre og mer erfaren brenner etter NRF.

Bedømmelsen fant sted henholdsvis fredag og lørdag der kaffene ble bedømt gjennom en app som heter Cropster Cup av alle deltagerne på NRF, ca 76-78 stk. Vi cuppet blindt og scorene ble annonsert etter cuppingene, fortsatt blindt, man kunne bare gjette på hvilken som var sin, men samtlige sa «å, håper min er nr.9!» da den fikk høyest score etter første cupping.

Vi gikk alle spente rundt og ventet helt til resultatet ble annonsert lørdag kveld hos Fuglen Coffee Roasters. Overallvinneren ble Tim Wendelboe som scoret høyest med sin Pacamara. Vi var superfornøyde med å havne på 4.plass overall og 2.plass i maracaturra-kategorien!

Hverdagen var igjen et faktum og mandagen kom, noe annet som også kom var en mail fra NRF der det stod at det hadde skjedd en feil i forbindelse med opptellingen av scores og at vi skulle få en ny mail snart med det endelige resultatet! Timene gikk og spenningen var nesten uutholdelig. Etter ca 5 timer kom mailen-vi åpnet vedlegget og JADDA! Jubelen stod i taket fordi VI KOM PÅ 2.PLASS! Ble så glad at jeg nesten glemte at jeg var midt i en brenning (kaffen klarte seg-no worries!)

Det var en ære å få lov til å være med på dette blandt så mange dyktige fagfolk og jeg håper at vi kan delta igjen neste år, jeg har ihvertfall allerede begynt å glede meg!

Trude

Er du interessert i å se foredragene fra NRF finner du disse her:

https://www.youtube.com/…/UC0pTCJn1RU-dwGUt8y5lPRw/playlists

 

 “Be together, act together, learn together”