2018-08-17

NM i Kaffe

Hvert år samles store deler av kaffe-Norge for å være med på norgesmesterskapet i kaffe. Her konkurreres det i grenene klassisk barista, brewers cup, cupping, brenning og latteart. Målet for NM er å lage en plattform for utvikling og kunnskapsdeling. Her får baristaer og kaffe-profesjonelle en mulighet til å vise hva de brenner for, samtidig ønsker vi å inspirere nye tilskudd til vår bransje og vise kaffe-interesserte hva det er vi driver med.

KAFFA har i alle år vært aktive i denne konkurransen, helt siden Robert vant NM i 1998 og 1999 og deretter det første VM i baristakunst i 2000. Vi har stor glede av å hjelpe baristaer finne den perfekte kaffen og øve inn solide rutiner for sine presentasjoner. I år har vi jobbet tett sammen med Tom fra Java og Mocca som deltok i Brewers Cups. Brewers cup går ut på å presentere og håndbrygge kaffe for tre smaksdommere.

Tom brukte et mikroparti bærtørket Sidra, produsert av våre venner på La Palma y El Tucan i Colombia. Kaffen smakte fantastisk og presentasjonen gjorde at han gikk av med seieren. Tom skal representere Norge i VM som avholdes i September og vi gleder oss til å hjelpe han i veien mot verdensmesterskapet.