2018-08-17

Nkonge og Long Miles Coffee Project

Long Miles Coffee Project, etablert av Ben og Kristy, har gjennom de siste årene jobbet beinhardt for å hjelpe kaffeprodusenter i Burundi. Dette har gitt resultater og vi finner at kaffekvaliteten derfra aldri har vært bedre.

Vi har tatt inn to partier fra Nkonge Hill som ligger på 1941 – 2127 moh. i den frodige Kayanza-regionen. Dette er en av tre åser som er knyttet til prosjektets foredlingsstasjon i landsbyen Heza. Litt over  500 kaffebønder har levert kaffebær til Long Miles fra Nkonge Hill. Rikt jordsmonn samt naturlige vannkilder gir gode vekstvilkår og dette resulterer i en kaffe med fin sødme.

All kaffe produsert i Burundi er av arten Bourbon. Vi har tatt inn et vasket og et bærtørket parti, her er to komplekse, rene og utrolig spennende kaffer.

«Drinking Nkonge coffee is like taking a long car ride on a beautiful day down a stunning coastline.»
Long Miles Coffee Project

 

Foto: Milda Nordbø Rosenberg

Foto: Milda Nordbø Rosenberg