2018-12-11

Ny kaffe – Santuario Sul

Den sørlige delen av gården Irmas Pereira kalles Santuário Sul. Her vokser kaffe i et av Brasils mest interessante kaffeprosjekter, og det synes at denne delen av gården ikke er som resten. Her er nyplantede og små trær sortert på rad etter art og du kan lett se at alle har sin egen karakter. Noen er tette mens...Når bærene er plukket fortsettes eksperimentet. På gårdens foredlingstasjon tester de alle tenkelige foredlingsmetoder. Kaffen fermenteres med eller uten fruktkjøtt, i plasttanker, ståltanker eller store basseng. Med eller uten lokk og tilgang på oksygen. De går gjennom forskjellige maskiner som fjerner lite...
Les mer
2018-10-24

Julekaffe

La Orquidea Årets julekaffe er valgt fra en helt spesiell gård, La Orquidea som ligger i Santa Barbara, Honduras. Gården er et nystartet samarbeidsprosjekt mellom to av våre beste og lengste relasjoner, Miguel Moreno og Benjamin Paz. Miguel er eldstemann i Moreno-familien og styreren av kaffegården El Filo som vi...
Les mer
2018-10-02

Ny nettside

Vi er overlykkelige over å endelig få lansert våre nye nettsider! Her kan dere lese mer om alle typene kaffe vi har på menyen, få oversikt over de andre produktene vi også tilbyr, samt få informasjon om og melde deg på kurs og eventer vi holder her på KAFFA. Breaking news! Vi åpner snart opp for at du som...
Les mer
2018-10-02

Nordic Roaster Forum

En oppdaterting etter NRF av vår sjefsbrenner Trude. Vi var ti brennerier som var med i Nordic Roaster Competition i år der hvert brenneri fikk tilsendt 34kg av samme kaffe-en honeyprosessert maracaturra fra Nicaragua som hver og en skulle brenne på sin egen (og best mulig) måte. I tillegg skulle vi brenne en...
Les mer
2018-08-28

Sitio Pinherinho – Lilica Junqueira

Lilica’s farfar bygget en flott gård like ved togstasjonen noen kilometer utenfor Carmo de Minas i 1847. Da ble råmaterialet til sementen som skulle bygge Sao Paolo fraktet ned fra de ressurssterke fjellene mellom Sao Paolo og Rio de Janneiro. Med tiden skulle også kaffe fylle godsvognene og familien kapret den...    
Les mer
2018-08-17

Vil du fortsette å få nyheter fra denne gjengen?

Hei Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden med oppdateringer om ny kaffe på menyen, kaffer som er på vei ut, kurs og andre happenings som skjer her på KAFFA, samt litt annen relevant kaffeinfo. For å følge de nye personvernlovene (GDPR, er skrevet litt om det de siste ukene), som neste uke også trer i...
Les mer
2018-08-17

La Palma y El Tucán Neighbors & Crops

La Palma y El Tucan, eller «Lpet» som vi kaller det, ligger i Cundinamarca-regionen en times kjøretur fra Bogota i Colombia. De er en kaffegård, foredlings-stasjon og lab kjent for sine usedvanlige kaffer og eksperimentelle foredlings-metoder. Vi har i år valgt å ta inn to kaffer fra deres prosjekt...Foto: Collaborative Coffee Source  
Les mer
2018-08-17

Nkonge og Long Miles Coffee Project

Long Miles Coffee Project, etablert av Ben og Kristy, har gjennom de siste årene jobbet beinhardt for å hjelpe kaffeprodusenter i Burundi. Dette har gitt resultater og vi finner at kaffekvaliteten derfra aldri har vært bedre. Vi har tatt inn to partier fra Nkonge Hill som ligger på 1941 – 2127 moh. i den...Foto: Milda Nordbø Rosenberg
Les mer
2018-08-17

NM i Kaffe

Hvert år samles store deler av kaffe-Norge for å være med på norgesmesterskapet i kaffe. Her konkurreres det i grenene klassisk barista, brewers cup, cupping, brenning og latteart. Målet for NM er å lage en plattform for utvikling og kunnskapsdeling. Her får baristaer og kaffe-profesjonelle en mulighet til å...
Les mer
2018-08-17

Vi tar farvel med Caffe Crescendo

Tenk deg 15-20 år tilbake i tid. Visste du hva en espresso var da, egentlig? Ikke vi heller. Det vil si, du og vi og alle andre hadde reist rundt i verden og drukket kaffe brygget på forskjellige måter, inkludert i Italia hvor man brygger kaffe som espresso. All kaffen som da ble brukt til espressobrygging...
Les mer