2018-08-17

La Palma y El Tucán Neighbors & Crops

La Palma y El Tucan, eller «Lpet» som vi kaller det, ligger i Cundinamarca-regionen en times kjøretur fra Bogota i Colombia. De er en kaffegård, foredlings-stasjon og lab kjent for sine usedvanlige kaffer og eksperimentelle foredlings-metoder. Vi har i år valgt å ta inn to kaffer fra deres prosjekt Neighbors & Crops.

Vi kan ikke snakke om disse kaffene uten å nevne fermentering. All våtforedlet kaffe må gjennomgå en fermenteringsprosess. Dette er noe vi kan snakke om i timevis, men da er det best å booke et kurs.
I en fermenteringsprosess blir sukkeret i råvaren omdannet til syrer. Ved å kontrollere miljøet til fermenteringen vil man kunne påvirke det endelige resultatet.

Alvaro Rodriguez
Don Alvaro er 66 år og har vært kaffebonde hele sitt liv. Alvaro dyrker kaffe på 1750 moh på sin gård Los Naranjos. Alvaro er svært dedikert til sin jobb som bonde og har full kontroll over sine 3,2 hektar med Castillo-planter. Han sier at hans drøm er at barna en dag skal ta over gården og fortsette tradisjonen med godt håndverk og høy kvalitet.   
Denne kaffen er Acetic prosessert, det vil si at kaffen legges til fermentering i åpne tanker. Ved å utsette kaffen for oksygen får man en høyere konsentrasjon av acetiske syrer. Målet er å utvikle en mer kompleks kopp med elegant og vinøs syre.

Ricardo Torres

Don Ricardo har vært kaffebonde hele sitt liv. For 35 år siden arvet han og hans brødre to gårder fra sine foreldre – også de tradisjonelle kaffedyrkere i regionen. Don Ricardo bor og arbeider på sin to hektar store gård som ligger nær Anatoli, kun 10 minutter fra La Palma & El Tucan sin gård i Cundinamarca.
Denne kaffen er Lactic prosessert, det vil si at kaffen er fermentert i lukkede tanker. Et aerob miljø vil føre til dannelsen av laktiske syrer. Dette resulterer i en intens kaffe med frisk syre og kremete munnfølelse.

«At La Palma & El Tucan, our goal is to shatter the status-quo by implementing groundbreaking social, environmental and technological innovations»
La Palma y El Tucan 
 

Hevede tørkesenger med delvis bærtørket kaffe

Foto: Collaborative Coffee Source