2019-05-21

KAFFAnyhet Nkonge av Long Miles Coffee Project

Det har vært en utrolig reise for Ben og Kristy Carlson som etablerte Long Miles Coffee Project i Burundi for bare få år siden. Vi her på brenneriet er utrolig glade for at vi har fått være med på reisen. De har klart å skape et utrolig engasjement i Kayanaza-distriktet og de har forandret hvordan hele bransjen ser på kaffe fra Burundi.

Dette er fjerde året på rad at vi har deres kaffe på menyen. Vi sier år etter år at kaffe fra Burundi aldri har vært bedre, og vi mener det like mye denne gangen som vi gjorde i fjor.

Nå lanserer vi et honningforedlet parti fra Nkonge Hill, denne finner du her.

Honningforedling foregår på forskjellige måter ut ifra hvor i verden det gjøres, men den enkleste måten å forklare det på er at det er en mellomting mellom bærtørket og vasket. Her vil de modne kaffebærene bli depulpet, dette er en prosess hvor bærene går gjennom en trommel som fjerner skall og noe av fruktkjøttet av bønnene. Deretter blir kaffen lagt til å tørke på hevede senger i 20-30 dager, til den når ønsket fuktighet på 10,5%. Ved å la noe av fruktkjøttet være igjen på kaffebønnen gjør det at du får en noe større munnfølelse og sødme i koppen. I dette tilfellet resulterte det i en meget balansert kopp og deilige smaker av tropisk frukt og melkesjokolade.

Vil du bli enda bedre kjent med Long Miles Coffee Project og den fantastiske jobben de gjør vil vi anbefale å lese deres blogg.

  • Foto: Milda Nordbø Rosenberg