2019-02-22

KAFFAnyhet Gitwe Hill av Long Miles Coffee Project

Her på KAFFA bryr vi oss om kvalitet og mennesker. Vi er utrolig stolte av å kunne presentere vår nyeste kaffe Gitwe Hill, produsert av våre venner på Long Miles Coffee Project.

Long Miles Coffee Project, etablert av Ben og Kristy, har gjennom de siste årene jobbet beinhardt for å hjelpe kaffeprodusenter i Burundi. Dette har gitt resultater og vi finner at kaffekvaliteten derfra aldri har vært bedre.

Gitwe hill har dype arr fra sin voldelige fortid. Menneskene som bor her har jobbet hardt for å utvikle seg som et fellesskap som kommer sammen for å bygge skoler for sine barn og hjem til sine naboer. Med hjelp av Anicet og Patrice, to av LMCP´s «kaffespeidere», lærer bøndene å forbedre teknikker for å foredle jorden og drive gårdene sine. Før kaffespeiderne var ikke bøndene klar over den skadelige Antestia-billen, et lite, fargerikt innsekt som er knyttet til potet-defekten man ofte kan finne i kaffe fra Burundi. De har jobbet hardt for å fornye bøndenes interesse for å dyrke kaffe og jobber med å bygge vannkanaler ved gårdene som kan samle regnvann som langsomt vanner kaffetrær og andre avlinger.

Bli bedre kjent med Long Miles Coffee Project og arbeidet de gjør på deres hjemmesider.