Kaffa

I samarbeid med Kolonihagen har vi laget en kaffeserie for REMA1000

— Publisert: 05.06.2017 av John Sørreime

KAFFA brenner kaffe til Kolonihagens nye produkt-serie i REMA 1000

Med mål om å levere den beste kaffen i norsk dagligvarehandel har KAFFA nå gått inn i et samarbeid med Collaborative Coffee Source, Kolonihagen og REMA 1000.

– Det har vært en reise vi har gjort sammen for å finne rett kaffe, riktig forpakning men fremfor alt riktige vilkår for alle parter. Vi vil gjøre dette på vår måte og ikke på kompromiss med våre kjerneverdier, sier Erik Rosendahl, Daglig Leder på KAFFA i Oslo.

Collaborative Coffee Source, som importerer råkaffen til Norge, arbeider med sine relasjoner med mål om å betale produsentene en høy pris for en så høy kvalitet som overhode mulig. Av all kaffen som selges under Kolonihagennavnet går 2 kr per solgte pose, eller ca 1 dollar ekstra per kg. råkaffe, til de som arbeider med kaffen på gårdene eller foredlingsstasjonen der kaffen blir produsert.

I første omgang blir det sort kaffe fra fire opprinnelser – to kvernet til filter og to hele bønner. Å kverne kaffen var et stort steg for KAFFA som har solgt hele bønner og anbefalt folk å kjøpe kvern siden starten for 12 år siden.

– Vi har en unik mulighet til å få flere til å oppdage spesialkaffe, og kan vi hjelpe til med å kverne en del av kaffen så gjør vi gjerne det. Det viktige er opplevelsen av ordentlig kvalitet i koppen, og den er vi trygge på.

Kolonihagen har i 12 år jaktet på de beste råvarene til våre restauranter og matkassar. Når vi skulle finne den beste kaffen til REMA 1000 var det helt naturlig å fortsette et mangeårig samarbeid med Kaffa.

– Vi elsker å jobbe sammen med ekte og engasjerte mennesker som er lidenskapelig opptatt av kvaliteten, og som tar bærekraft som en selvfølge, sier Jon-Frede Engdahl i Kolonihagen.

Den kverna kaffen blir bærtørket kaffe av arten Catuai og Bourbon fra Brasil, og en vasket bourbon fra Guatemala. De hele bønnene blir en delvis bærtørket Catuai fra Costa Rica og vasket SL28/SL34 fra Kenya.

– Vi kommer til å arbeide med flere produsenter i hvert land utifra størrelsen på deres gårder, og alltid brenne kaffen for å få ut dens fulle potensial, akkurat som vi alltid gjort på KAFFA, sier Erik Rosendahl.

Share