Kaffa

Miraflores Colombia 

DistriktPitalito
ArtCaturra
ForedlingKlassisk våtforedling
HøstetMars 2016

KAFFA har handlet kaffe fra flinke bønder fra området rundt landsbyen Pitalito, Colombia i 8 år. Miraflores er spesielt utvalgte partier kaffe av arten Caturra fra kooperativet som våre venner Omar Viveros og hans naboer, brødrene Hector & Pablo Artunduaga driver. Kaffebønder i området her har de beste forutsetninger for å produsere god kaffe, men […]

Les mer ›

Kagumoini Kenya 

DistriktMuranga
ArtSL 28
ForedlingKlassisk Våtforedling
HøstetOktober-Desember

Kagumoini Coffee Factory ligger i Muranga-distriktet i Kenya og er et helt nytt bekjentskap for oss. For dem med god hukommelse hadde vi i 2014 også Kagumoini, den kom fra en foredlingsstasjon med samme navn, men fra et annet distrikt i Kenya. Kagumoini er del av Kamacharia Farmers Cooperative Society som er en paraplyorganisasjon for […]

Les mer ›

Esmeralda Panama 

DistriktBoquete
ArtGeisha
ForedlingVåtforedlet
HøstetApril 2016

Søskenparet Daniel og Rachel Peterson er tredje generasjon svensk-amerikanere i Boquete. De startet Hacienda La Esmeralda for omlag 16 år siden uten å være klar over hvilke fantastiske skatter som befant seg der. I 2008 bestemte de seg for å starte å holde private auksjoner av den eksklusive arten Geisha. Dette er en eksepsjonell kaffe fra spesielt flinke […]

Les mer ›

Don Amado Honduras 

DistriktSanta Barbara
ArtGul Catuai
ForedlingVåtforedlet
HøstetMars 2016

  Siden 2005 har KAFFA handlet spesielt god kaffe fra små kaffeprodusenter i Santa Barbara-distriktet i Honduras. En av våre favoritter var tidlig Don Amado med sin unike smaksprofil. Vi ble derfor ekstra stolte da han vant Cup of Excellence i 2010. Årets kaffe har vi valgt fra Jose Amado sin del av familiegården. Sammen med […]

Les mer ›

Kochere Etiopia 

DistriktKochere
ArtLokale etiopiske arter
ForedlingVåtforedlet
HøstetOktober - Desember 2015

Kochere er en kaffe fra fylket Gedeo som ligger helt sør i Etiopia, mer spesifikt er det kaffebær plukket på små gårder i området og nær tettstedet Kochere. Det ligger på 1800-2100 moh, noe høyere enn gjennomsnittet i regionen, og den mest vanlige kaffearten her er Kurume, en art som har ganske små bønner med intens, sitrusfrisk […]

Les mer ›

São Benedito Brasil 

DistriktCarmo de Minas
ArtGul Bourbon
ForedlingBærtørket
HøstetOktober 2015

Gården São Benedito eies og drives av Sertao, og har levert høy kvalitet over tid. KAFFA har fulgt dem tett siden 2005 og besøker gården jevnlig. Suksessen har gjort det mulig for gården å utvide virksomheten og satse på bærekraftig utviklingen i det som nå har blitt et konsern som alt i alt sysselsetter over 130 […]

Les mer ›

Tierra Fertil Costa Rica 

DistriktTarrazu
ArtCaturra
ForedlingBærtørket
HøstetMars 2016

  Kaffa har kjøpt kaffe fra Tierra Fertil siden 2013, men i år har vi for første gang tatt inn den bærtørkede varianten. Tarrazu dalen er et fredfullt og frodig paradis, mye takket være vindene fra Stillehavet som blåser igjennom dalen. Kaffepartiet som vi har valgt herfra i år er fra gården til Emilio Marin […]

Les mer ›

Nkonge – våtforedlet Burundi 

DistriktKayanza
ArtRød Bourbon
ForedlingDelvis bærtørket
HøstetAugust 2016

Burundi er et land fullt av kontraster. Fantastisk vakkert og frodig, men likevel er landet blant de fattigste i verden. De har i tillegg store problemer med både små avlinger og defekter i sin kaffeproduksjon. Borgerkrig og statlig overstyring bidro på 90- og 2000-­tallet til at kaffeproduksjonen i Burundi dalte, det samme gjorde kvaliteten. Heldigvis […]

Les mer ›

Nkonge – bærtørket Burundi 

DistriktKayanza
ArtRød Bourbon
ForedlingDelvis bærtørket
HøstetAugust 2016

Burundi er et land fullt av kontraster. Fantastisk vakkert og frodig, men likevel er landet blant de fattigste i verden. De har i tillegg store problemer med både små avlinger og defekter i sin kaffeproduksjon. Borgerkrig og statlig overstyring bidro på 90- og 2000-­tallet til at kaffeproduksjonen i Burundi dalte, det samme gjorde kvaliteten. Heldigvis […]

Les mer ›