Kaffa

Miraflores Colombia 

DistriktPitalito
ArtCaturra
ForedlingKlassisk våtforedling
HøstetMars 2016

KAFFA har handlet kaffe fra flinke bønder fra området rundt landsbyen Pitalito, Colombia i 8 år. Miraflores er spesielt utvalgte partier kaffe av arten Caturra fra kooperativet som våre venner Omar Viveros og hans naboer, brødrene Hector & Pablo Artunduaga driver. Kaffebønder i området her har de beste forutsetninger for å produsere god kaffe, men […]

Les mer ›

Esmeralda Panama 

DistriktBoquete
ArtGeisha
ForedlingVåtforedlet
HøstetApril 2016

Søskenparet Daniel og Rachel Peterson er tredje generasjon svensk-amerikanere i Boquete. De startet Hacienda La Esmeralda for omlag 16 år siden uten å være klar over hvilke fantastiske skatter som befant seg der. I 2008 bestemte de seg for å starte å holde private auksjoner av den eksklusive arten Geisha. Dette er en eksepsjonell kaffe fra spesielt flinke […]

Les mer ›

Miguel Moreno Honduras 

DistriktSanta Barbara
ArtPacas
ForedlingVåtforedlet
HøstetFebruar-april 2016

Santa Barbara­-distriktet har i løpet av de siste årene blitt en av de virkelig berømte kaffe­appellasjonene i Honduras. Her finner man mange Cup of Excellence-vinnere de seneste årene, og en av de mest suksessrike familiene er nettopp Moreno. Gården er ikke særlig stor, og er sågar delt opp i teiger, hvorav pappa Daniel og hver […]

Les mer ›

Yirgacheffe Etiopia 

DistriktKochere
ArtLokale etiopiske arter
ForedlingVåtforedlet
HøstetOktober - Desember 2015

Yirgacheffe er et parti kaffebær plukket på små gårder i området Yirgacheffe, i fylket Gedeo som ligger helt sør i Etiopia . Det ligger på 1800-2100 moh, noe høyere enn gjennomsnittet i regionen, og den mest vanlige kaffearten her er Kurume, en art som har ganske små bønner med intens, sitrusfrisk smaksprofil. Et noe komplisert lovverk rundt foredling og […]

Les mer ›

São Benedito Brasil 

DistriktCarmo de Minas
ArtGul Bourbon
ForedlingBærtørket
HøstetOktober 2015

Gården São Benedito eies og drives av Sertao, og har levert høy kvalitet over tid. KAFFA har fulgt dem tett siden 2005 og besøker gården jevnlig. Suksessen har gjort det mulig for gården å utvide virksomheten og satse på bærekraftig utviklingen i det som nå har blitt et konsern som alt i alt sysselsetter over 130 […]

Les mer ›

Tierra Fertil Costa Rica 

DistriktTarrazu
ArtCaturra
ForedlingBærtørket
HøstetMars 2016

  Kaffa har kjøpt kaffe fra Tierra Fertil siden 2013, men i år har vi for første gang tatt inn den bærtørkede varianten. Tarrazu dalen er et fredfullt og frodig paradis, mye takket være vindene fra Stillehavet som blåser igjennom dalen. Kaffepartiet som vi har valgt herfra i år er fra gården til Emilio Marin […]

Les mer ›

Nkonge – våtforedlet Burundi 

DistriktKayanza
ArtRød Bourbon
ForedlingDelvis bærtørket
HøstetAugust 2016

Burundi er et land fullt av kontraster. Fantastisk vakkert og frodig, men likevel er landet blant de fattigste i verden. De har i tillegg store problemer med både små avlinger og defekter i sin kaffeproduksjon. Borgerkrig og statlig overstyring bidro på 90- og 2000-­tallet til at kaffeproduksjonen i Burundi dalte, det samme gjorde kvaliteten. Heldigvis […]

Les mer ›

Nkonge – bærtørket Burundi 

DistriktKayanza
ArtRød Bourbon
ForedlingDelvis bærtørket
HøstetAugust 2016

Burundi er et land fullt av kontraster. Fantastisk vakkert og frodig, men likevel er landet blant de fattigste i verden. De har i tillegg store problemer med både små avlinger og defekter i sin kaffeproduksjon. Borgerkrig og statlig overstyring bidro på 90- og 2000-­tallet til at kaffeproduksjonen i Burundi dalte, det samme gjorde kvaliteten. Heldigvis […]

Les mer ›

Kiamabara Kenya 

DistriktNyeri
ArtSL28 & SL34
ForedlingVåtforedlet
HøstetNov - Des 2015

Kiamabara Coffee Factory ligger i Nyeri-distriktet i Kenya, nær byen Karatina. Kiamabara er del av Mugaga Farmer Cooperative Society som er en paraplyorganisasjon for 910 kaffegårder i regionen. I sesong mottar de daglig nyplukka kaffebær fra flere hundre av de nærmeste kaffegårdene. Alle de små bærpartiene blir deretter blandet til én dagslot, før de blir […]

Les mer ›