Kaffa

Miraflores Colombia 

DistriktPitalito
ArtCaturra
ForedlingKlassisk våtforedling
HøstetMars 2016

KAFFA har handlet kaffe fra flinke bønder fra området rundt landsbyen Pitalito, Colombia i 8 år. Miraflores er spesielt utvalgte partier kaffe av arten Caturra fra kooperativet som våre venner Omar Viveros og hans naboer, brødrene Hector & Pablo Artunduaga driver. Kaffebønder i området her har de beste forutsetninger for å produsere god kaffe, men […]

Les mer ›

Kagumoini Kenya 

DistriktMuranga
ArtSL 28
ForedlingKlassisk Våtforedling
HøstetOktober-Desember

Kagumoini Coffee Factory ligger i Muranga-distriktet i Kenya og er et helt nytt bekjentskap for oss. For dem med god hukommelse hadde vi i 2014 også Kagumoini, den kom fra en foredlingsstasjon med samme navn, men fra et annet distrikt i Kenya. Kagumoini er del av Kamacharia Farmers Cooperative Society som er en paraplyorganisasjon for […]

Les mer ›

Buena Vista Guatemala 

DistriktAntigua
ArtBourbon
ForedlingVåtforedlet
HøstetFebruar 2016

Antigua ligger like utenfor Guatemala City, midt i landet. Det er en gammel og vakker by, omgitt av ruiner og brosteinsbelagte gater. Antigua er også den kafferegionen i Guatemala som mest kjent for sin gode kaffe. Kaffegården Buena Vista ligger på 1600-1800 m.o.h. med nydelig utsikt over hele byen. Kaffen herfra blir sortert og foredlet […]

Les mer ›

Heleanna Etiopia 

DistriktYirgacheffe
ArtLokale etiopiske arter
ForedlingBærtørket
HøstetJanuar 2016

Heleanna er ikke kaffebonde selv, men kjøper sprut modne kaffebær fra bønder rundt omkring i Kochere-området av Yirgacheffe. Der tørker hun kaffebærene på tørkesenger, sakte og nøyaktig, slik hun lærte av sin far. Dette er den opprinnelige måten å foredle kaffe på; hele bæret tørkes i sola. Deretter tar man ut stenene fra det tørkede bæret […]

Les mer ›

Sertão Brasil 

DistriktCarmo de Minas
ArtGul Bourbon
ForedlingBærtørket
HøstetOktober 2015

Gården Sertao eies og drives av Carneiro Pereira­-familien og har levert høy kvalitet over tid. KAFFA har fulgt dem tett siden 2005 og besøker gården jevnlig. Suksessen har gjort det mulig for gården å utvide virksomheten og satse på bærekraftig utviklingen i det som nå har blitt et konsern som alt i alt sysselsetter over […]

Les mer ›

Don Amado Honduras 

DistriktSanta Barbara
ArtGul Catuai
ForedlingVåtforedlet
HøstetMars 2016

  Siden 2005 har KAFFA handlet spesielt god kaffe fra små kaffeprodusenter i Santa Barbara-distriktet i Honduras. En av våre favoritter var tidlig Don Amado med sin unike smaksprofil. Vi ble derfor ekstra stolte da han vant Cup of Excellence i 2010. Årets kaffe har vi valgt fra Jose Amado sin del av familiegården. Sammen med […]

Les mer ›

Kochere Etiopia 

DistriktKochere
ArtLokale etiopiske arter
ForedlingVåtforedlet
HøstetOktober - Desember 2015

Kochere er en kaffe fra fylket Gedeo som ligger helt sør i Etiopia, mer spesifikt er det kaffebær plukket på små gårder i området og nær tettstedet Kochere. Det ligger på 1800-2100 moh, noe høyere enn gjennomsnittet i regionen, og den mest vanlige kaffearten her er Kurume, en art som har ganske små bønner med intens, sitrusfrisk […]

Les mer ›