Kaffa

« »

Nyheter:

Nå har vi på Kaffa tatt konsekvensen av at ikke alle ønsker eller kan kjøpe kaffebønner hos spesialforretninger eller kaffebarer. Vi tilbyr derfor nå også kaffeabonnement hvor du får tilsendt en pose fersk kaffe rett i postkassa hver måned. Kaffen er valgt ut og brent av oss, vi ønsker å gjøre noe ekstra ut av kaffene vi velger til dere hver måned. Valget er aldri tilfeldig. Kaffe som er i sesong og gjerne har en spesiell historie og relasjon til oss. Det er dette det handler om for oss, ikke bare best mulig kaffe, men også å kunne fortelle om de fantastiske menneskene og historiene bak. En reise som begynner hos en usedvanlig flink bonde i et vakkert land langt av sted og ender i din utvalgte pose bønner. Ingenting er tilfeldig. Først ut som månedens kaffe er Benjamin Paz, en veldig interessant kaffe og en veldig sterk relasjon for oss. Dette er første høsting fra gården til Benjamin, så denne har du garantert aldri smakt før og vi kommer garantert til å fortsatt følge og handle fra ham også i fremtiden. En annen liten kuriositet er at han har hentet og sådd trær fra en annen av våre venner og favoritter i Honduras, Eulofio "yoyo" Martinez. I esken denne gangen ligger det en liten overraskelse fra Sverre Sætre som også er en god relasjon og en flott fyr. Ikke bare deler KAFFAbutikk lokaler på Briskeby med Sverre Sætre. Vi samarbeider nå også om å matche kaffe og kakao med drasjerte kaffebønner, først ut her er bønner fra vår venn Eulofio "yoyo" Martinez. Ingenting er tilfeldig. Ut året er prisen på forhåndsbetalt abonement ekstra hyggelig, løp og kjøp!

Nyheter:

Historien om Eulogio "Yoyo" Martinez er enda en solskinnshistorie fra spesialkaffens verden: Jeg husker enda den første gangen jeg smakte Eulogio Martínez sin ville og rare Pacamara kaffe i 2009. Det var like unikt som det var syrlig, ikke umiddelbart lett omsettelig kaffe, men jeg skjønte der og da at potensialet i bønnene fra Eulogio var stort. For det er jo det spesialkaffe handler om, å finne, foredle og formidle det unike i kaffe. Siden da har vi fulgt Eulogio tett, besøkt gården hans flere ganger og kjøpt kaffen hans fra år til år. Det viste seg ganske riktig at Eulogio sine Pacamara trær var unike, og ikke bare på smak. Trærne viste seg også å være resistente mot kaffe rust, La Roya eller Coffee Rust, som er en sopp som angriper kaffetrær i stadig større grad over hele verden, bl.a. pga. klimaendringer. Det var nok først og fremst derfor at alle kaffebøndene i bygda (Santa Barbara) ville dyrke trærne til Eulogio på sine egne gårder helt frem til forrige uke. Da vant han nemlig årets Cup Of Exellence i Honduras ! Det varmer oss umåtelig her på Kaffa, og det betyr også at Eulogio og Pacamara trærne hans endelig nå får velfortjent heder og ære i hele verden. Vi er veldig stolte på hans vegne. Siden gården til Eulogio er såpass liten ble det i år nødvendig for oss å si fra oss kaffen vi ellers ville kjøpt. For å delta måtte han sende all kaffen til Cup Of Exellence for å få ett stort nok parti, det betyr at det sannsynligvis ikke vil komme kaffe til oss i år fra Eulogio. Noe vi selvfølgelig synes er trist! Dette er ambisjoner vi har på vegne av alle bøndene vi har relasjoner til, at de satser på å stolt vise sitt håndtverk og det de står for, og ikke bare til oss men til hele verden. Vi håper at slike fjær i hatten som Eulogio nå har fått er med på å sende signaler til andre om at det ikke er noen grunn til å stå med lua i hånda for ambisiøse kaffebønder. Enn så lenge har vi kaffe fra Eulogio vi kan kose oss med så lenge. Rune Vakker utsikt fra gården:

Kalender

Toggle calendar

Nyheter:

  KAFFA elsker Bergen! Det er alt for lenge siden vi har vært i den nydelige, dog regnfylte byen på det vakre vestland. Nå gjør vi noe med det! Vi kommer til Bergen tirsdag 17 november og blir til  torsdag 19 november. Vi har allerede blitt booket for å holde kurs hos Kaffelade tirsdag ettermiddag, og på Chillout onsdag ettermiddag. Onsdag 18 november holder vi åpen cupping på Smakverket kl 0900, bli med der! kos   John I  

Møt Bonden:

Torsdag 29 januar kl 1900,  hos oss på KAFFA i Enebakkveien 117b har du en unik mulighet til å møte en av verdens beste kaffebønder, del av en helt unik kaffefamilie fra en unikt kaffeområde i Honduras. For første gang i Europa. Kaffa har gleden av å kunne presantere Miguel Moreno sammen med sin eksportør Benjamin Paz her på Kaffa, sammen med Robert fra Kaffa og the Collaborative Coffee Source fortelle om arbeidet de gjør i Santa Barbara-regionen i Honduras. Samt det unike og forpliktende samarbeidet vi har etablert de siste årene. Presentasjonen avsluttes med en kaffesmaking der dere får muligheten til å smake kaffe fra hele Moreno-familien, inkludert Miguel sin pappa, Daniel, Miguel's sønn Dolmin, samt kaffe hans 6! brødre. Arrangementet holdes på KAFFA i Enebakkveien 117b, Torsdag 29 januar kl 1900, og vil vare i ca 2 timer.  Kom innom, du er hjertelig velkommen! I tillegg kommer vi til å ta med oss Miguel og Benjamin på kaffebar-safari i Oslo fredag 30. og lørdag 31. januar. Alle som har lyst på besøk må gjerne si ifra, så avtaler vi tid til det! Som en ekstra liten bonus kommer vi også til å tilby kaffen fra Miguel Moreno brent til espresso nå i januar, så ta kontakt om dere ønsker å ha det på menyen. Les mer om vår kaffe fra Miguel [embed]http://vimeo.com/117571040[/embed]

Colombia:

Nå er vi heldige at vi har klart å få et knippe bitte små partier fra Gigante i Colombia i hus igjen, og vil starte produksjonen av disse fortløpende Vi har som vanlig testet mange knøttsmå partier kaffe og handlet denne gangen tilslutt fra bøndene Belmer og Yeison Rojas, Luz Rojas og Luis Motta – alle bønder i samme område utenfor landsbyen Gigante sør i Colombia. Hvert kaffeparti representerer en dags plukking og foredles hos kooperativet El Desarollo, som de alle er medlemmer av. Vi godkjenner kun de beste partiene og betaler ekstra godt for dette. Gårdene ligger høyt oppe i åssidene og arbeidet med å fremstille kaffe i dette bratte terrenget er en utfordring, ikke minst fordi man ikke har de vanlige sesongene, men plukking nærmest året rundt. Likevel er dette usedvanlig klar og ren kaffe. Siden de enkelte partiene er bitte små vil de fortløpende bli utsolgt, så ring oss gjerne hvis du vil sikre deg en bit av disse.  

Nyheter:

Nå er det den tiden på året da baristiene smaker ekstra godt på espressoen, tester ut teknikker bak baren, konsentrerer seg ekstra godt om å holde rene arbeidsstasjoner, og ikke minst: tenker så det knaker, på ingredienser og kombinasjoner til fridrikke, kaffe som er tilgjengelig for konkurranse, skal, skal ikke, kopper, bordpynt, visualiserer konkurransesituasjonen: tør jeg eller tør jeg ikke. Veier for og imot. Tid. Læring. Spenning. Nerver. Forventning. Vi sier : HOPP I DET, vi hopper sammen! Vi på KAFFA har lyst til å si at vi heier på dere og vil gjerne bidra med det vi kan for å backe de som ønsker å bruke våre kaffer og fasiliteter og mennesker for å ta et steg ut av konformiteten bak baren. Konkurranse er spennende, og mange av oss som jobber på KAFFA (og KAFFAs søsterbedrifter) har både konkurrert før selv, dømt i konkurranser, og kanskje mest av alt de siste årene: fulgt opp de som har lyst å bruke vår kaffe til å konkurrere! Vi kan skrive under på at forberedelsene og selve konkurransetiden er en enormt lærerik tid. Hvert år på denne tiden skapes det en gryende forventning og etter hvert danner det seg et spesielt og faglig konkurranse-fellesskap på KAFFA. Folk benytter lokalene til trening til nesten alle døgnets tider, og vi smaker sammen, diskuterer, gir hverandre tilbakemeldinger og har en hyggelig og intensiv læringsperiode. Har du lyst? Ta kontakt med oss for en første prat, kom innom KAFFA, så finner vi ut av det: sammen!