Kaffa

« »

Etiopia:

  Kaffa har som kjent gjort det å finne kaffe til en egen virksomhet i Collaborative Coffe Source. De arrangerte nylig en tur til Etiopia med utvalgte kunder fra hele verden. Der besøkte de det vi håper blir en ny relasjon for Kaffa. Fantastiske Gesha Village. Her kan du se intrykk fra Gesha Village fanget av Robert Thoresen:

Nyheter:

Nå har vi på Kaffa tatt konsekvensen av at ikke alle ønsker eller kan kjøpe kaffebønner hos spesialforretninger eller kaffebarer. Vi tilbyr derfor nå også kaffeabonnement hvor du får tilsendt en pose fersk kaffe rett i postkassa hver måned. Kaffen er valgt ut og brent av oss, vi ønsker å gjøre noe ekstra ut av kaffene vi velger til dere hver måned. Valget er aldri tilfeldig. Kaffe som er i sesong og gjerne har en spesiell historie og relasjon til oss. Det er dette det handler om for oss, ikke bare best mulig kaffe, men også å kunne fortelle om de fantastiske menneskene og historiene bak. En reise som begynner hos en usedvanlig flink bonde i et vakkert land langt av sted og ender i din utvalgte pose bønner. Ingenting er tilfeldig. Først ut som månedens kaffe er Benjamin Paz, en veldig interessant kaffe og en veldig sterk relasjon for oss. Dette er første høsting fra gården til Benjamin, så denne har du garantert aldri smakt før og vi kommer garantert til å fortsatt følge og handle fra ham også i fremtiden. En annen liten kuriositet er at han har hentet og sådd trær fra en annen av våre venner og favoritter i Honduras, Eulofio "yoyo" Martinez. I esken denne gangen ligger det en liten overraskelse fra Sverre Sætre som også er en god relasjon og en flott fyr. Ikke bare deler KAFFAbutikk lokaler på Briskeby med Sverre Sætre. Vi samarbeider nå også om å matche kaffe og kakao med drasjerte kaffebønner, først ut her er bønner fra vår venn Eulofio "yoyo" Martinez. Ingenting er tilfeldig. Ut året er prisen på forhåndsbetalt abonement ekstra hyggelig, løp og kjøp!

Kalender

Toggle calendar

KAFFAkurs:

Dette er kurset for deg som er helt ny i kaffefaget og som ønsker en grundig innføring i hvordan man jobber ved en espressomaskin. Vi lærer deg alle verktøyene du trenger for å jobbe som barista i en kaffebar, bakeri eller restaurant. Vi går gjennom  hvordan brygge perfekt espresso, steame melk og rengjøring av espressomaskinen. Kurset avsluttes med en  praktisk del der deltakerene brygger alle de mest populære kaffedrikkene (Latte, Cappuccino, Espresso) til hverandre. Kurset varer i ca 3 timer, og holdes her på KAFFA i Enebakkveien 117b. Påmelding sendes til post@kaffa.no Oppsatte kursdatoer er: - 2 & 30 Mars - 13 & 27 April - 11 & 25 Mai - 08 & 15 Juni

Nyheter:

  Dette er en virkelig god start på året! Årets første nyheter er nylanseringer av et par gamle kjenninger du kan lese mer om her: Santa Ines fra Brasil Masha fra Burundi   Men allerede de neste ukene kommer det deilig nytt fra Colombia og en godbit fra Cup of Exellence... Mot slutten av måneden pakker mange av oss på Kaffa rumpetasken og setter kursen mot østkysten i Usa for hente inspirasjon og ta temperaturen på den pulserende kaffescenen "over there". Noe av dette vil vi oppsummere og formidle her i løpet av mars. Følg oss også på sosial medier for de aller ferskeste oppdateringene  fra brenneriet og kaffacrewet.   Det er også mye godt lesestoff (på engelsk) i denne artikkelen fra CollaborativeCoffeeSource om etterlengtede endringer i kaffehandelen i Etiopia:  Ethiopia Modernizing  

Nyheter:

  Da er julen her igjen. Vi senker skuldrene og lar julefreden sige inn på Ryen. Vi er tilgjengelige også i mellomjula, men første produksjonsdag er 4. Januar.   Vi vil benytte anledningen til å takke nye og gamle kunder, bransjekolleger, kaffenerder og kaffevenner over hele verden for et fantastisk 2015.   Vi ses i 2016!

Nyheter:

  KAFFA fyller 10 år i disse dager! I den anledning inviterere vi til dobbelfeiring nå på fredag: Kaffebransjefest OG bursdag! Festlighetene begynner klokka 21 i brennerilokalene våre på Ryen, i Enebakkveien 117. Vi byr på champagne, bursdagskake, øl, vin, diskokule og nattmat! OBS! Det blir gjesteliste denne kvelden, så om du ønsker å feire med oss, er det viktig at du sier ifra ved å klikke "bli med" på Facebook eventen HER! Og sist men ikke minst: Stram bukseselene, puss danseskoa og ta med deg ekstra deo. Her blir det høy dansefaktor og helt ok stemning. Vi gleder oss til å feire med dere!