Kaffa

« »

Nyheter:

  Den første snøen er meldt på Ryen, vi spiser pepperkaker her på brenneriet, det er første søndag i advent til helgen og julaften kommer før vi aner det. Da er det få ting som passer bedre enn å annonsere at årets julekaffe endelig er her! Vi har i år valgt et deilig parti kaffe av arten pacas fra gamlefar Daniel Moreno som vår julekaffe, for andre år på rad. Så dette er nå blitt en juletradisjon. For dere som ikke er kjent med Moreno-familien kan vi stolt fortelle at vi på 8 året har kjøpt all den beste kaffen deres, til en på forhånd avtalt god pris. Daniel er pappa, og sammen med 7 sønner og et barnebarn dyrker de det vi mener er den beste kaffen i hele Honduras. Det er bare å glede seg til å smake. God jul! Les mer her Daniel (til venstre) sammen med lillebroren sin.

Nyheter:

Nå har vi på Kaffa tatt konsekvensen av at ikke alle ønsker eller kan kjøpe kaffebønner hos spesialforretninger eller kaffebarer. Vi tilbyr derfor nå også kaffeabonnement hvor du får tilsendt en pose fersk kaffe rett i postkassa hver måned. Kaffen er valgt ut og brent av oss, vi ønsker å gjøre noe ekstra ut av kaffene vi velger til dere hver måned. Valget er aldri tilfeldig. Kaffe som er i sesong og gjerne har en spesiell historie og relasjon til oss. Det er dette det handler om for oss, ikke bare best mulig kaffe, men også å kunne fortelle om de fantastiske menneskene og historiene bak. En reise som begynner hos en usedvanlig flink bonde i et vakkert land langt av sted og ender i din utvalgte pose bønner. Ingenting er tilfeldig. Først ut som månedens kaffe er Benjamin Paz, en veldig interessant kaffe og en veldig sterk relasjon for oss. Dette er første høsting fra gården til Benjamin, så denne har du garantert aldri smakt før og vi kommer garantert til å fortsatt følge og handle fra ham også i fremtiden. En annen liten kuriositet er at han har hentet og sådd trær fra en annen av våre venner og favoritter i Honduras, Eulofio "yoyo" Martinez. I esken denne gangen ligger det en liten overraskelse fra Sverre Sætre som også er en god relasjon og en flott fyr. Ikke bare deler KAFFAbutikk lokaler på Briskeby med Sverre Sætre. Vi samarbeider nå også om å matche kaffe og kakao med drasjerte kaffebønner, først ut her er bønner fra vår venn Eulofio "yoyo" Martinez. Ingenting er tilfeldig. Ut året er prisen på forhåndsbetalt abonement ekstra hyggelig, løp og kjøp!

Kalender

Toggle calendar

Etiopia:

  Kaffa har som kjent gjort det å finne kaffe til en egen virksomhet i Collaborative Coffe Source. De arrangerte nylig en tur til Etiopia med utvalgte kunder fra hele verden. Der besøkte de det vi håper blir en ny relasjon for Kaffa. Fantastiske Gesha Village. Her kan du se intrykk fra Gesha Village fanget av Robert Thoresen:

Nyheter:

  KAFFA elsker Bergen! Det er alt for lenge siden vi har vært i den nydelige, dog regnfylte byen på det vakre vestland. Nå gjør vi noe med det! Vi kommer til Bergen tirsdag 17 november og blir til  torsdag 19 november. Vi har allerede blitt booket for å holde kurs hos Kaffelade tirsdag ettermiddag, og på Chillout onsdag ettermiddag. Onsdag 18 november holder vi åpen cupping på Smakverket kl 0900, bli med der! kos   John I  

Nyheter:

Historien om Eulogio "Yoyo" Martinez er enda en solskinnshistorie fra spesialkaffens verden: Jeg husker enda den første gangen jeg smakte Eulogio Martínez sin ville og rare Pacamara kaffe i 2009. Det var like unikt som det var syrlig, ikke umiddelbart lett omsettelig kaffe, men jeg skjønte der og da at potensialet i bønnene fra Eulogio var stort. For det er jo det spesialkaffe handler om, å finne, foredle og formidle det unike i kaffe. Siden da har vi fulgt Eulogio tett, besøkt gården hans flere ganger og kjøpt kaffen hans fra år til år. Det viste seg ganske riktig at Eulogio sine Pacamara trær var unike, og ikke bare på smak. Trærne viste seg også å være resistente mot kaffe rust, La Roya eller Coffee Rust, som er en sopp som angriper kaffetrær i stadig større grad over hele verden, bl.a. pga. klimaendringer. Det var nok først og fremst derfor at alle kaffebøndene i bygda (Santa Barbara) ville dyrke trærne til Eulogio på sine egne gårder helt frem til forrige uke. Da vant han nemlig årets Cup Of Exellence i Honduras ! Det varmer oss umåtelig her på Kaffa, og det betyr også at Eulogio og Pacamara trærne hans endelig nå får velfortjent heder og ære i hele verden. Vi er veldig stolte på hans vegne. Siden gården til Eulogio er såpass liten ble det i år nødvendig for oss å si fra oss kaffen vi ellers ville kjøpt. For å delta måtte han sende all kaffen til Cup Of Exellence for å få ett stort nok parti, det betyr at det sannsynligvis ikke vil komme kaffe til oss i år fra Eulogio. Noe vi selvfølgelig synes er trist! Dette er ambisjoner vi har på vegne av alle bøndene vi har relasjoner til, at de satser på å stolt vise sitt håndtverk og det de står for, og ikke bare til oss men til hele verden. Vi håper at slike fjær i hatten som Eulogio nå har fått er med på å sende signaler til andre om at det ikke er noen grunn til å stå med lua i hånda for ambisiøse kaffebønder. Enn så lenge har vi kaffe fra Eulogio vi kan kose oss med så lenge. Rune Vakker utsikt fra gården:

Nyheter:

I går ble det årlige oslomesterskapet i baristakunst arrangert i Mathallen i Oslo. Kaffa var representert ved baristaer fra Kulturhuset, Java espressobar og Mocca kaffebar. I grenen Klassisk Baristakunst ble like godt storeslem til Java som tok alle de tre øverste plassene. Det er vi fryktelig stolte av her på Kaffa. Selv om det er beinhard målrettet jobbing og perfeksjonisme både bak baren på Java og Mocca, og i fritiden her hos oss på Kaffa, fra hver enkelt barista, som sammen med gode råvarer gjør dette mulig. Kvalitet i alle ledd fra tre til kopp. Kaffa tilbyr ikke bare den beste kaffen, men også gratis kurs til våre kunder. Vi tilbyr også flere kurs for privatpersoner. Les mer om våre kurs her. 1. plass: Lise Rømo med Miguel Moreno 2. plass: Alexander Hansen med Miguel Moreno 3. plass: Rasmus Helgebostad med caffe Tenore Ett annet poeng er at ikke bare tok kaffebarene Java og Mocca de tre øverste plassene, men kaffebonden Miguel Moreno tok de to øverste plassene. Og mot slutten av måneden kommer han faktisk på besøk til Oslo for å fortelle sin historie. En unik mulighet til å møte en av verdens beste kaffebønder. Les mer her. Frida Kulmus deltok også og kom på en imponerende 6. plass med caffe Tenore. Tidligere norgesmester Alexander Hansen gjorde dagen komplett med sin andreplass i Brewers Cup, han er dermed kvalifisert til finalen i norgesmesterskapet i februar. Der satser han på revansje. Takk til journalist Asaki Abumi som lot oss bruke bildet fra sin artikkel fra Byens Beste Barista (på Japansk)   [gallery columns="1" ids="1520,1521,1518,1517" orderby="rand"]