Kaffa

« »

Nyheter:

I går ble det årlige oslomesterskapet i baristakunst arrangert i Mathallen i Oslo. Kaffa var representert ved baristaer fra Kulturhuset, Java espressobar og Mocca kaffebar. I grenen Klassisk Baristakunst ble like godt storeslem til Java som tok alle de tre øverste plassene. Det er vi fryktelig stolte av her på Kaffa. Selv om det er beinhard målrettet jobbing og perfeksjonisme både bak baren på Java og Mocca, og i fritiden her hos oss på Kaffa, fra hver enkelt barista, som sammen med gode råvarer gjør dette mulig. Kvalitet i alle ledd fra tre til kopp. Kaffa tilbyr ikke bare den beste kaffen, men også gratis kurs til våre kunder. Vi tilbyr også flere kurs for privatpersoner. Les mer om våre kurs her. 1. plass: Lise Rømo med Miguel Moreno 2. plass: Alexander Hansen med Miguel Moreno 3. plass: Rasmus Helgebostad med caffe Tenore Ett annet poeng er at ikke bare tok kaffebarene Java og Mocca de tre øverste plassene, men kaffebonden Miguel Moreno tok de to øverste plassene. Og mot slutten av måneden kommer han faktisk på besøk til Oslo for å fortelle sin historie. En unik mulighet til å møte en av verdens beste kaffebønder. Les mer her. Frida Kulmus deltok også og kom på en imponerende 6. plass med caffe Tenore. Tidligere norgesmester Alexander Hansen gjorde dagen komplett med sin andreplass i Brewers Cup, han er dermed kvalifisert til finalen i norgesmesterskapet i februar. Der satser han på revansje. Takk til journalist Asaki Abumi som lot oss bruke bildet fra sin artikkel fra Byens Beste Barista (på Japansk)   [gallery columns="1" ids="1520,1521,1518,1517" orderby="rand"]  

Møt Bonden:

Torsdag 29 januar kl 1900,  hos oss på KAFFA i Enebakkveien 117b har du en unik mulighet til å møte en av verdens beste kaffebønder, del av en helt unik kaffefamilie fra en unikt kaffeområde i Honduras. For første gang i Europa. Kaffa har gleden av å kunne presantere Miguel Moreno sammen med sin eksportør Benjamin Paz her på Kaffa, sammen med Robert fra Kaffa og the Collaborative Coffee Source fortelle om arbeidet de gjør i Santa Barbara-regionen i Honduras. Samt det unike og forpliktende samarbeidet vi har etablert de siste årene. Presentasjonen avsluttes med en kaffesmaking der dere får muligheten til å smake kaffe fra hele Moreno-familien, inkludert Miguel sin pappa, Daniel, Miguel's sønn Dolmin, samt kaffe hans 6! brødre. Arrangementet holdes på KAFFA i Enebakkveien 117b, Torsdag 29 januar kl 1900, og vil vare i ca 2 timer.  Kom innom, du er hjertelig velkommen! I tillegg kommer vi til å ta med oss Miguel og Benjamin på kaffebar-safari i Oslo fredag 30. og lørdag 31. januar. Alle som har lyst på besøk må gjerne si ifra, så avtaler vi tid til det! Som en ekstra liten bonus kommer vi også til å tilby kaffen fra Miguel Moreno brent til espresso nå i januar, så ta kontakt om dere ønsker å ha det på menyen. Les mer om vår kaffe fra Miguel [embed]http://vimeo.com/117571040[/embed]

Kalender

Toggle calendar

Colombia:

Nå er vi heldige at vi har klart å få et knippe bitte små partier fra Gigante i Colombia i hus igjen, og vil starte produksjonen av disse fortløpende Vi har som vanlig testet mange knøttsmå partier kaffe og handlet denne gangen tilslutt fra bøndene Belmer og Yeison Rojas, Luz Rojas og Luis Motta – alle bønder i samme område utenfor landsbyen Gigante sør i Colombia. Hvert kaffeparti representerer en dags plukking og foredles hos kooperativet El Desarollo, som de alle er medlemmer av. Vi godkjenner kun de beste partiene og betaler ekstra godt for dette. Gårdene ligger høyt oppe i åssidene og arbeidet med å fremstille kaffe i dette bratte terrenget er en utfordring, ikke minst fordi man ikke har de vanlige sesongene, men plukking nærmest året rundt. Likevel er dette usedvanlig klar og ren kaffe. Siden de enkelte partiene er bitte små vil de fortløpende bli utsolgt, så ring oss gjerne hvis du vil sikre deg en bit av disse.  

Nyheter:

Nå er det den tiden på året da baristiene smaker ekstra godt på espressoen, tester ut teknikker bak baren, konsentrerer seg ekstra godt om å holde rene arbeidsstasjoner, og ikke minst: tenker så det knaker, på ingredienser og kombinasjoner til fridrikke, kaffe som er tilgjengelig for konkurranse, skal, skal ikke, kopper, bordpynt, visualiserer konkurransesituasjonen: tør jeg eller tør jeg ikke. Veier for og imot. Tid. Læring. Spenning. Nerver. Forventning. Vi sier : HOPP I DET, vi hopper sammen! Vi på KAFFA har lyst til å si at vi heier på dere og vil gjerne bidra med det vi kan for å backe de som ønsker å bruke våre kaffer og fasiliteter og mennesker for å ta et steg ut av konformiteten bak baren. Konkurranse er spennende, og mange av oss som jobber på KAFFA (og KAFFAs søsterbedrifter) har både konkurrert før selv, dømt i konkurranser, og kanskje mest av alt de siste årene: fulgt opp de som har lyst å bruke vår kaffe til å konkurrere! Vi kan skrive under på at forberedelsene og selve konkurransetiden er en enormt lærerik tid. Hvert år på denne tiden skapes det en gryende forventning og etter hvert danner det seg et spesielt og faglig konkurranse-fellesskap på KAFFA. Folk benytter lokalene til trening til nesten alle døgnets tider, og vi smaker sammen, diskuterer, gir hverandre tilbakemeldinger og har en hyggelig og intensiv læringsperiode. Har du lyst? Ta kontakt med oss for en første prat, kom innom KAFFA, så finner vi ut av det: sammen!

Nyheter:

Ny kaffe fra Brasil   I de frodige områdene rundt byen Carmo de Minas ligger flere av de beste kaffegårdene i Brasil. Jacques Carneiro Pereira er del av den nye vinen i Carmo, og sammen med sin fetter Luiz Paulo driver han kaffeeksportfirmaet Carmo Coffees. Gutta er 5. generasjon kaffebønder og formidler kaffe fra 12 gårder, med 6 foredlingsstasjoner, alle eid av Pereira-familien. KAFFA har kjøpt kaffe av disse flinke folka siden 2005, og er stolte av å presentere dette årets høsting. Vi har kjøpt flere partier fra dem, først ut er: Serrado Fazenda Serrado har høstet stor annerkjennelse og flere priser for sin kaffe over lang tid. Den var så tidlig som i 2002 en av vinnerene av Cup of Excellence. En god kombinasjon av optimale vekstforhold, ny og moderne foredlingsstasjon og 35 ytterst kvalifiserte arbeidere gjør at kaffen herfra alltid er noe å se frem til. Kaffebærene i dette partiet er delvis bærtørka og av arten Gul Bourbon, kjent for sin intense sødme og milde syrlighet. Sao Joaquim Sao Joaquim er en helt ny samarbeidspartner for KAFFA, Robert besøkte gården for første gang i sommer. Det er en veldig interessant gård å jobbe med av mange grunner. Bonden Jessimar Olivera Sanni holder til i Pedralva, som er et lite stykke fra Carmo de Minas, et område vi allerede kjenner godt. Han har en forholdsvis liten gård og produserer kun bærtørka kaffe. I Cup of Excellence-konkurransen for bærtørka kaffe i Brasil ifjor kom partiet hans på første plass! Sammen har vi også startet et prosjekt for å utvikle enda bedre kaffe, ved nøyaktig håndplukking og ekstra nøye sortering av kaffebærene. Vi har mye å se frem til i tiden som kommer. Dette partiet er av arten Gul Catuai, kaffebær som er søte og saftige. Gled dere til å smake.   Besøk hos Newby Teas   Kulden og vinteren er rett rundt hjørnet, det er høysesong for digg te! Forrige uke var vi igjen i London og besøkte hovedkontoret til vår televerandør Newby Teas. Shruti er niesen til Nirmal Sethia, som er grunnlegger og eieren av Newby, og vår faste kunderådgiver. Hun tok oss gjennom det mest spennende av sortimentet, og vi fikk smake på flere nye teer som snart er klare til å lanseres, også i Norge.  Se opp for de eksklusive og nydelige, rene teene i Gourmet-seleksjonen. Vil du ha mer info sier du? Ta kontakt så skal vi hjelpe med alt du lurer på.

Nyheter:

Høsthilsen fra KAFFA Utenfor vinduene våre her på Ryen stormer snø, vind, regn og alt annet. Et sikkert tegn på at det helt plutselig har blitt høst her i Oslo. Vi sitter inne og nyter en nybrygga kaffe fra Miguel Moreno på Chemex og tenkte det var på tide å gi dere en liten oppdatering om hva som skjer på KAFFA for tiden. Miguel Moreno er tilbake Distriktet Santa Barbara har nå blitt en av de virkelig berømte kaffe­appellasjonene i Honduras, og vi har for 7 året på rad kjøpt inn det vi mener er den beste kaffen fra denne sesongen. Den første kaffen vi tilbyr er en gammel kjenning, Moreno. Gården er ikke særlig stor, og er sågar delt opp i mindre teiger. Pappa Daniel og de seks sønnene hans driver hver sin egen lille kaffehage. Miguel er storebror og en naturlig lederskikkelse i flokken, og det er han som nå tar over stafettpinnen når far sjøl er langt oppe i 70-årene og trekker seg noe tilbake. KAFFA har en langsiktig samarbeidsavtale med hele Morenofamilien. Vi kjøper den beste kaffen fra alle teigene til familien til en på forhånd avtalt god pris. I år har vi også kjøpt partiet Miguel deltok med i finalen av Cup of Exellence Honduras 2014. Senere vil vi også tilby kaffe fra både hans far Daniel og Miguels egen sønn Dolmin. 3 generasjoner Moreno, fra KAFFA til dere. Heleanna Georgalis Flere kjenner kaffen fra Heleanna allerede veldig godt. I år kjøpte vi et lite parti vasket kaffe fra Yirgacheffe, som allerede er utsolgt, i tillegg til at vi nå har fått inn vår favoritt, den bærtørka kaffen! Dette er andre året vi har kjøpt kaffe fra Heleanna. Heleanna er ikke kaffebonde selv, men kjøper sprut modne kaffebær fra bønder rundt omkring fra de beste områdene i Etiopia. I Addis Adeba der tørrmølla ligger, blir bærene nøye sortert og Heleanne gir dermed en merverdi til en i utgangspunktet deilig kaffe. Les mer om hennes fantastiske kaffe her Newby Te Her på KAFFA driver vi ikke kun med kaffe, vi fører også fantastisk te. I sommer var vi så heldige at vi fikk muligheten til å overta agenturet til det eksklusive Newby Teas of London. KAFFA hadde allerede samarbeidet noen år med Newby Teas Norway, men da de la ned hovedkontoret sitt her i Oslo ble vi spurt om å føre konseptet videre i Norge. Det er vi veldig stolte av. Vi er godt i gang med å lage en norsk hjemmeside, men i mellomtiden kan du besøke den britiske siden her for å lese mer om konseptet. Ta gjerne kontakt om du ønsker å vite mer eller ønsker å smake selve teen, vi holder smakinger her på KAFFA og kan også holde smakinger ute hos dere.