KAFFA as | Enebakkveien 117 | 0680 Oslo | +47 22 19 20 90 | post@kaffa.no

Ignacio Pardo

Gigante
Art: Caffea Arabica, Caturra
Foredling: Klassisk våtforedling

 Vi er imponert over hvordan Ignacio Pardo har klort seg fast og bygget sin lille foredlingsstasjon i de trange og bratte dalførene utenfor landsbyen Gigante sør i Colombia. Her har han nå i åtte år satset nøysomt, men kompromissløst, på kvalitet, og det er nettopp derfor vi fortsetter å kjøpe kaffe herfra. Hvert kaffeparti representerer en dags plukking og leveres inn til El Desarollo, et kooperativ og mottaksstasjon for kaffe som alle i bygda er medlemmer av. Her blir hvert parti testet sensorisk av flinke kaffesmakere. Vi godkjenner kun de beste partiene og betaler ekstra godt for dette. Gården ligger opp mot 1800 moh og arbeidet med å fremstille kaffe i dette bratte terrenget er en utfordring, ikke minst fordi man ikke har de vanlige sesongene, men plukking nærmest året rundt. Likevel er dette usedvanlig klar og ren kaffe. Slik vil vi beskrive denne kaffens stil:

Feit og søt aroma. Bløt syrlighet fra modne solbær og sødme som fra tørket frukt og kakao. Fyldighet som fra kraftig mørk sjokolade, klar og ren ettersmak.